Vuosijuhlat

Mikä on vuosijuhla?

Vuosijuhla on yhdistyksen yksi merkittävimmistä tapahtumista vuoden aikana ja ainutlaatuinen tilaisuus päästä juhlimaan yhdessä jäsenistömme sekä sidosryhmiemme kanssa kulunutta kautta. Tapahtuma on arvokas gaalaillallinen, jossa on mahdollisuus pukea ylleen kauneimmat iltapuvut sekä komeimmat frakit.

Miten pukeutua vuosijuhlille?

Pukukoodina toimii tumma puku/frakki. Frakki on arvokas ja muodollinen puku, jota käytetään vain arvokkaimmissa tilaisuuksissa, kuten vuosijuhlissa. Frakin kanssa käytetään kiiltonahkakenkiä ja sen kanssa ei tule käyttää rannekelloa. Vaihtoehtoisesti voi valita tumman puvun, tällöin kiiltonahkakengät saavat jäädä hyllyyn pölyttymään, sillä puvun kanssa on suotavaa käyttää yksinkertaisempia nauhallisia tummia kenkiä. Mikäli päädyt pukuun, muista valita yksivärinen tumma puku!

Vuosijuhlilla tulee olla täyspitkä tumman sävyinen juhlapuku. Mekko saa olla olkaimeton ja avonainen, kuitenkin tyylikäs. Mekon kanssa tulee käyttää siroa pikkulaukkua ja sen kanssa yhteensopivia kenkiä. Kenkien tulisi olla umpinaiset, sillä varpaiden esittely ei ole suotavaa. Modernissa maailmassa kun elellään, niin mikäli täyspitkä juhlapuku kuulostaa epämieluisalta vaihtoehdolta, on nykyään myös siistejä housupukuja bongattu vuosijuhlilta. Yli olkapään mittaiset hiukset on suotavaa laittaa kiinni. Yleinen kampaus vuosijuhlilla on tyylikäs nuttura, vaikkakaan tämä ei ainoa vaihtoehto ole. Mikäli kylmä ilma yllättää, kannattaa varata mukaan hartiahuivi lämmikkeeksi.

Yllämainittujen lisäksi tärkeässä osassa ovat kunniamerkit. Mikäli olet ansainnut akateemisia kunniamerkkejä, ne tulee kiinnittää rintamuksen vasemmalle puolelle. Kunniamerkit eivät saa koskettaa paljasta ihoa.